کاربرد هیت سینک در صنایع و انواع آن

هیت سینک و کاربرد آن در صنایع

قطعاتی که گرما را جذب و پخش می کنند و سبب خنک سازی می شوند، هیت سینک نام دارند. از هیت سینک ها در صنایع مختلف اعم از طراحی کامپیوترها، چراغ های روشنایی LED یا هر وسیله الکترونیکی استفاده می شود. هیت سینک ها به طور کلی به دو دسته فعال و غیر فعال تقسیم می شوند و از نظر متریال و روش ساخت دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه مطلب به انواع هیت سینک ها می پردازیم. با رضوان آلومینیوم همراه باشید.

دو دسته کلی هیت سینک ها

هیت سینک ها از نظر کلی به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  • هیت سینک فعال: این نوع هیت سینک ها یک فن یا دمنده هوا دارند. یاتاقان ساچمه ای یا بلبرینگی یکی از رایج ترین هیت سینک های فعال می باشد که عملکرد بسیار خوبی دارد و دارای قطعات متحرک می باشد.
  • هیت سینک غیر فعال: در این نوع هیت سینک برای پخش انرژی گرمایی از فرآیند همرفتی استفاده می شود. به دلیل نداشتن قطعات متحرک، قابل اعتماد تر هستند اما در هر صورت باید جریان هوای مداوم را در اطراف تیغه یا پره های خود داشته باشند.

انواع هیت سینک از نظر متریال

هیت سینک ها از نظر متریال به چند دسته تقسیم می شوند که دو نوع اصلی آن شامل موارد زیر می باشد:

  • هیت سینک آلومینیومی: از پرکاربردترین هیت سینک ها نوع آلومینیومی آن می باشد. مخصوصا هیت سینک آلومینیومی اکسترود شده که در اکثر پروژه ها از آن استفاده می شود. فلز آلومینیوم دارای وزن سبک و رسانایی گرمایی خوبی می باشد.

انواع هیت سینک آلومینیومی

  • هیت سینک مسی: مس در مقایسه آلومینیوم از رسانایی گرمایی بهتری برخوردار می باشد اما فلز مس از نظر وزن بالا و از نظر قیمت بیشتر می باشد. زمانی که رسانایی گرمایی بسیار اهمیت دارد و در عین حال وزن مهم نیست از هیت سینک مسی استفاده میشود.

6 نوع هیت سینک از نظر روش ساخت

هیت سینک ها از نظر روش ساخت به 6 دسته تقسیم می شوند که هر کدام را به صورت جداگانه توضیح می دهیم.

  • هیت سینک های اکسترود شده (Extruded): اکثرا از آلومینیوم اکسترود شده در ساخت هیت سینک ها استفاده می شود. این نوع هیت سینک از نظر قیمتی پایین می باشند و نحوه تولید آن ها را براساس نوع کاربرد می توان شخصی سازی کرد. ابعاد هیت سینک اکسترود شده به ماکزیمم عرض قالب اکستروژن محدود می شود.
  • هیت سینک های Bonded: از این مدل در جاهایی که نیاز به سایز بزرگ هیت سینک است، استفاده می شود. یکی از مزیت های این مدل استفاده از متریال متفاوت برای ساخت قطعه اصلی و پره ها می باشد و در ضمن می توان در ساخت پره ها از ترکیب آلومینیوم و مس استفاده کرد. با این عمل وزن کمی به قطعه اصلی افزوده می شود و عملکرد حرارتی کلی آن بهتر می شود. این نوع هیت سینک از نظر عملکرد متوسط و از نظر قیمت بالا می باشد.
  • هیت سینک های Skived: این مدل هیت سینک ها معمولا از جنس مس ساخته می شوند. این نوع هیت سینک در طراحی بسیار انعطاف پذیری بوده، به صورتی که می توان به تراکم بالایی از پره ها در یک قطعه دست پیدا کرد. با این کار سطح از مساحت بیشتری برخوردار می شود و گرمای بیشتری را پخش می کند. عیب این نوع هیت سینک ها این است که معمولا وزن بالایی دارند و نسبت به گرما دارای حساسیت جهت دار می باشند.
  • هیت سینک های Stamped: در مواردی که توان مصرفی کمی مورد نیاز هست از این مدل استفاده می شود. در این مدل ابتدا پره ها قالب زده می شود و پس از آن به پایه لحیم می شوند. این نوع هیت سینک از قیمت پایینی برخوردار می باشد زیرا فرآیند تولید آن اتوماسیونی و راحت می باشد. از عیب های این مدل کیفیت پایین آن در عملکرد می باشد.
  • هیت سینک های Forged: تولید این مدل هیت سینک ها با فشرده کردن آلومینیوم یا مس انجام می شود. روش تولید قالب زنی و فشرده سازی آن ها با سرما یا گرما همراه است. این مدل هیت سینک را در حجم بالا با قیمت پایین می توان تولید کرد. امکان طراحی های متنوع برای این روش محدود است و کیفیت عملکرد آن متوسط می باشد.
  • هیت سینک های ماشین کاری شده با CNC: در این روش دست مهندسین در طراحی باز می باشد و می توان هیت سینک هایی با شکل های هندسی پیچیده ساخت. این مدل هیت سینک رسانایی گرمایی بالایی دارد. قیمت بالای قطعات و زمان زیاد تولید آن دو مورد از عیب های این روش می باشد.

شرکت رضوان آلومینیوم با داشتن چندین دهه سابقه در زمینه طراحی و ساخت قالب اکستروژن و تولید پروفیل آلومینیوم قادر است هیت سینک های آلومینیومی مورد نیاز شما را با بهترین کیفیت تولید و عرضه نماید.

فیسبوک
توییتر
واتساپ
تلگرام
لینکدین
پینترست
Facebook
Twitter
Whatsapp
Telegram
Linkedin
Pinterest

مطالب مرتبط

Releated Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *