نمای کرتین وال و تفاوت آن با سایر نماها

نما و ظاهر ساختمان اولین جزء از ساختمان است که توجه ما را به خود جلب می کند. در واقع نما به عنوان پوسته ساختمان است و در زیبایی ظاهر و عایق بندی ساختمان نقش موثری دارد.

برای انتخاب نوع مصالح نمای ساختمان، معماران و سازندگان معمولا به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه‌ای که وجود دارد، توجه می کنند.

در شرایط آب و هوایی مختلف، نمای ساختمان نقش یک محافظ را ایفا می کند که علاوه بر این محافظت نقش مهمی نیز در زیبایی ظاهر ساختمان دارد. بنابراین طراحی نمای ساختمان در زیباسازی شهر نیز موثر است.

نمای آجری، سنگی و شیشه ای از جمله نماهای محبوب برای ساختمان ها می باشد. در ساخت نمای ساختمان از مصالح مختلفی مانند فلز، سنگ، آجر، کامپوزیت، بتن، چوب، شیشه و آلومینیوم استفاده می شود. در این مقاله سعی داریم به یکی از محبوبترین نماها، یعنی نمای کرتین وال و پروفیل آلومینیوم استفاده شده در این نما بپردازیم. با رضوان آلومینیوم همراه باشید.

نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال یا نمای لامل نوعی نمای شیشه ای است که ساختاری خود ایستا دارد. منظور از ساختار ایستا این است که سنگینی شیشه در نما بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل ها گذاشته می شود و هیچ گونه سنگینی باری بر روی ساختمان تحمیل نمی شود. علاوه بر سنگینی شیشه ها، نمای کرتین وال، بار انرژی‌های حاصل از باد، طوفان و بارندگی‌ها را نیز متحمل می شود.

نمای کرتین وال

مصالح استفاده شده در این نما دارای وزن سبکی هستند از جمله این مصالح می توان به ترکیب آلومینیوم و شیشه اشاره کرد.

اصطلاح انگلیسی Curtain Wall در زبان فارسی معادل با عبارت دیوار پرده ای می باشد. همانطور که می دانید دیوار و پرده هر دو حائل و فاصله بین دو فضا هستند. با این مقایسه که دیوار به عنوان حائل سخت و پرده به عنوان فاصله ای سبک و قابل انعطاف شناخته می شود. از ترکیب این دو فاصله، محققان به سازه ای دست پیدا کردند که هم استحکام و مقاومت دیوار و هم زیبایی و سبکی پرده را دارا می باشد. به این ترتیب نام این نوع نما Curtain Wall انتخاب شد.

به طور کلی ساختار اصلی کرتین وال یا استراکچر آن، لامل می باشد که شیشه یا سایر پوشش ها بر روی آن سوار است.

از ویژگی های نمای کرتین وال می توان به قابلیت نصب سایر متریال های پوششی مانند ورق آلومینیوم، کامپوزیت، نمای سرامیکی با توجه به محاسبات سازه ای بر روی لامل کرتین وال اشاره کرد.

نمای کرتین وال از نظر نصب خود به دو دسته زیر تقسیم می شود.

  • فریم لس (framless): این نوع نما بدون نمایان شدن خطوط ظاهری می باشد.
  • فیس کپ (facecap): این نما به سیستم درپوش دار معروف است.

مزایای نمای کرتین وال

نمای کرتین وال دارای مزایای فراوانی می باشد. چند مورد از این مزایا شامل موارد زیر است.

  • عایق حرارت، رطوبت و صوت: نمای کرتین وال در برابر حرارت، رطوبت و صوت عایق بسیار خوبی می باشد که سبب بهینه سازی در دمای محیط و نور می شود. بنابراین در ساختمان هایی که نمای آن ها کرتین وال است، مصرف انرژی های مختلف از جمله برق کاهش می یابد.
  • وزن سبک: وزن سبک نمای کرتین وال سبب کاهش بار کلی وارد شده بر ساختمان می شود. بنابراین این نوع نما مقاومت خوبی در برابر زلزله دارد.
  • نصب آسان: نمای کرتین وال در مقایسه با سایر نماها نصب راحت تری دارد.
  • قیمت مناسب: از نظر قیمت این نوع نما نسبت به دیگر نماها مقرون به صرفه تر می باشد.

تاریخچه نمای کرتین وال

ظهور سیستم های نمای کرتین وال از قرن نوزدهم، همزمان با گسترش استفاده از پنل های شیشه ای بزرگ در ساختمان ها اتفاق افتاد. استفاده از این نما، با شروع استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان در اواسط دهه سی میلادی رواج بیشتری پیدا کرد.

لامل چیست و ارتباط آن با نمای کرتین وال

به پروفیل های آلومینیومی در نمای کرتین وال که شیشه ها بر روی آن نصب می شوند، لامل گفته می شود.

لامل ها در نمای کرتین وال به صورت افقی و عمودی اجرا می شوند که به لامل های افقی ترنسم و به لامل های عمودی مولیون گفته می شود.

پروفیل آلومینیومی لامل

در اجرای سیستم نمای کرتین وال، لامل های افقی نسبت به لامل های عمودی با طول کمتری ارائه می شوند اما از نظر عرض با یکدیگر برابر می باشند. این مسئله سبب می شود که بیشتر بار شیشه های نما بر روی لامل های عمودی قرار بگیرد. در بعضی مواقع، طراحان و سازندگان ساختمان ها برای افزایش زیبایی نما از داخل اندازه مولیون و ترنسم را با هم برابر در نظر می گیرند که این موضوع به ظرافت سازنده در طراحی نما بستگی دارد.

لامل ها از نظر جنس متریال به چند دسته زیر تقسیم می شود.

  • آلومینیومی
  • فولادی
  • چوبی

مجموعه رضوان آلومینیوم پروفیل آلومینیومی لامل را در ابعاد مختلف نسبت به نیاز مشتری و مطابق با استاندارد موجود در بازار تولید و عرضه می نماید.

نمای کرتین وال چه تفاوتی با سایر نماها دارد؟

نمای کرتین وال نوعی نمای مدرن است. این نما در عین حال که وزن سبکی دارد از استحکام بالایی برخوردار می باشد. وزن شیشه ها در نمای کرتین وال بر روی لامل ها گذاشته می شود. بنابراین هیچ گونه سنگینی باری بر روی سازه ساختمان تحمیل نمی شود. در واقع این نوع نما یک سازه کاملا جدا از ساختمان به حساب می آید.

ولی نماهایی مانند نمای آجری، نمای چوب بر خلاف نمای کرتین وال بر روی دیواره خارجی ساختمان نصب می شود. به همین علت ساختمان باید توانایی تحمل وزن این نماها را داشته باشد.

تفاوت بین نمای فریم لس و فیس کپ در دید خارجی نما می باشد. در نمای فیس کپ، پروفیل های آلومینیومی عمودی و افقی نصب شده در نما، به طور کامل قابل مشاهده هستند و شیشه ها را از هم جدا می کنند، اما در نمای فریم لس، پروفیل های آلومینیومی از بیرون ساختمان قابل مشاهده نمی باشند. بنابراین دید یکدست و زیباتری از نمای ساختمان را به نمایش می گذارند.

مجموعه رضوان آلومینیوم با بیش از چندین دهه فعالیت در زمینه طراحی و ساخت قالب اکستروژن قادر است پروفیل لامل آلومینیومی نمای کرتین وال را در طرح، رنگ و ابعاد متنوع متناسب با خواسته مشتری با بهترین کیفیت تولید و عرضه نماید.

جهت اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با شماره 46130049-021 تماس حاصل فرمایید. مشاوران و کارشناسان فروش ما آماده پاسخگویی به سوالات شما مشتریان عزیز می باشند.

فیسبوک
توییتر
واتساپ
تلگرام
لینکدین
پینترست
Facebook
Twitter
Whatsapp
Telegram
Linkedin
Pinterest

مطالب مرتبط

Releated Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *