عملیات تمپر بر روی پروفیل آلومینیوم

ترکیبی از آلومینیوم، منیزیم و سیلیسیم، آلیاژهای آلومینیومی سری 6 را تشکیل می دهند که آلیاژهای 6061 و 6063 سری 6 از بهترین نمونه ها برای ساخت پروفیل آلومینیومی می باشند. پروفیل های آلومینیومی که از آلیاژهای سری 6 ساخته شده اند، عمدتا تحت عملیات تمپر قرار گرفته و اکثرا از نوع T5 و T6 می باشند. در ادامه به شرح عملیات تمپر بر روی پروفیل آلومینیوم می پردازیم. با رضوان آلومینیوم همراه باشید.

منظور از کوئنچ و پیرسازی (ایجینگ) چیست؟

به فرآیند تنش گیری از فلز، ایجینگ و به فرآیند بالا بردن دمای یک فلز تا حد دمای بحرانی و سپس کاهش ناگهانی دما برای رسیدن به درجه سختی مشخص، کوئنج کردن می گویند.

ایجینگ به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می شود که در موارد زیر هر کدام را توضیح می دهیم.

ایجینگ طبیعی: خنک سازی پروفیل آلومینیوم با دمنده های خنک کننده که 2 الی 3 روز طول می کشد را ایجینگ طبیعی می گویند.

ایجینگ مصنوعی: خنک سازی پروفیل آلومینیوم با آب بسیار سریع تر است که به آن ایجینگ مصنوعی می گویند.

بعد از فرآیند اکستروژن پروفیل آلومینیوم برای رساندن پروفیل به درجه سختی از دو عملیات T5 و T6 استفاده می شود. طی عملیات T5 دمای پروفیل به سرعت توسط فن های خنک کننده کاهش پیدا می کند اما در عملیات T6 پروفیل آلومینیوم به سرعت با آب بسیار سرد خنک می شود تا به درجه سختی بالاتر از عملیات T5 برسد.

تفاوت بین عملیات T5 و T6

از اصلی ترین تفاوت بین عملیات T6 و T5 در میزان استحکام و قدرت نهایی پروفیل های آلومینیوم است. پروفیل هایی که تحت عملیات تمپر T6 قرار دارند دارای استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به پروفیل های تحت عملیات T5 هستند.

از نظر قیمت نیز عملیات T6 با T5 متفاوت است. به دلیل فرآیندهایی که بر روی پروفیل ها انجام می گیرد قیمت پروفیل آلومینیوم T6 اندکی گران تر از پروفیل آلومینیوم T5 است.

منظور از آنیل تنش زدایی (Stress Relief Annealing) چیست؟

در طی فرآیند تولید پروفیل آلومینیومی، تنش داخلی رخ می دهد. تنش داخلی به این صورت است که به دلیل گرمای زیاد و اکستروژن، دانسیته بین بخش های کریستالی در ساختار پروفیل آلومینیوم یکدست و یکسان نیست و انرژی درون آن ها کاملا آزاد نمی شود و در قسمت های داخلی باقی می ماند.

آنیل کردن

فرآیندهای بعدی نظیر خم کاری، شکل دهی کششی، پرسکاری تحت تاثیر تنش داخلی قرار می گیرند. در صورتی که تنش داخلی آزاد نشود، سبب خم شدن پروفیل آلومینیوم، ایجاد ناهمواری سطحی می گردد.

در فرآیند تنش گیری پروفیل آلومینیوم که در خط مونتاژ انجام می شود، به کمک دستگاه های مخصوص، پروفیل های آلومینیوم از دو طرف کشیده می شوند و تنش داخلی در ساختار آن آزاد می گردد.

مجموعه رضوان آلومینیوم یکی از برترین شرکت ها در زمینه طراحی و ساخت قالب اکستروژن و تولید پروفیل آلومینیوم می باشد. این شرکت با داشتن دو کارخانه فعال و یک کارخانه در دست تاسیس، تمامی مراحل تولید پروفیل آلومینیوم را از ساخت بیلت آلومینیوم و طراحی و ساخت قالب اکستروژن تا تولید پروفیل آلومینیوم به روش اکسترود و خدماتی نظیر رنگ الکترواستاتیک، آندایزینگ و دکورال را در مجموعه خود به انجام می رساند.

جهت اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با شماره 46130049-021 تماس حاصل فرمایید.

فیسبوک
توییتر
واتساپ
تلگرام
لینکدین
پینترست
Facebook
Twitter
Whatsapp
Telegram
Linkedin
Pinterest

مطالب مرتبط

Releated Post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *